POKLIČITE NAS!
05/36-89-333
Avtohiša Lavrenčič
Bojan Lavrenčič s.p., Vipavska cesta 6c,
5270 Ajdovščina

Želite avto, s katerim imate vse pod nadzorom? Imamo ga!

Določena avtomobilska oprema je v današnji supermoderni in tehnološki dobi postala že zares nepogrešljiva. Zakaj ne bi dopustili, da nam avtomobil olajša in tudi podaljša življenje? Preverite, katera oprema ni samo izjemno praktična, ampak tudi skrbi za vašo varnost.

Funkcija za hitro odmrzovanje vetrobranskega stekla Quickclear

Ta funkcija ni nova, vendar je v tem času izredno aktualna in tisti zimzeleni dodatek avtomobilske tehnologije, ki bo marsikatero stranko prepričal o nakupu. Ta pametna in priročna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali posušil zarošeno steklo v nekaj sekundah celo pri temperaturah pod ničlo.

Sistem SYNC 3

Ko boste izkusili ta super multimedijski sistem, ne boste več želeli avta brez njega. Uživajte v popolni povezljivosti s komunikacijskim sistemom Ford SYNC 3, ki vključuje Apple CarPlay in Android Auto. Svoj telefon preprosto povežete s sistemom in že lahko dostopate do vseh svojih funkcij in aplikacij.

Tu je še 8-palčni zaslon na dotik, ki se prvič odziva na kretnje, kot sta razteg in »ščipanje«, in s katerim lahko upravljate vse: od glasbe do navigacije. SYNC 3 vam omogoča tudi glasovno upravljanje, tako da lahko roke ostanejo na volanskem obroču, pogled pa usmerjen na cesto.

Prilagodljivi žarometi

To je funkcija, za katero bodo sicer bolj hvaležni drugi udeleženci v prometu. Ta koristen nočni pripomoček začasno zasenči luči, ko zazna druga vozila, ki vozijo nasproti ali po vašem voznem pasu, ter tako prepreči bleščanje. Ko je pot prosta, vključi dolge luči in zagotovi maksimalno vidljivost. Samodejno upravljanje dolgih luči je na voljo za doplačilo s funkcijo za ohranjanje voznega pasu oziroma z opozorilom pri zapuščanju voznega pasu.

Pomoč pri speljevanju v klanec

Pomoč pri speljevanju v klancu začasno prepreči pomik vozila nazaj. Sistem za 2,5 sekunde ohrani tlak v zavornem sistemu, da imate več časa in nadzora, ko stopalo premaknete z zavorne stopalke na stopalko za plin.

Prostoročna vrata prtljažnika

Odlična funkcionalnost avtomobila za vse, ki ste vedno polnih rok. Ko imate zasedene roke in vaše vozilo zazna upravljalnik sistema KeyFree, le pomigajte z nogo pod zadnjim odbijačem in vrata prtljažnika se bodo samodejno odprla. Ko boste stvari odložili, se bodo tudi samodejno zaprla.

Sistem za pomoč pri izogibanju trkom

Sistem za pomoč pri izogibanju trkom je aktiven pri vseh hitrostih in zaznava premikajoče se predmete. Če zazna, da lahko pride do trčenja, voznik pa se ne odzove, plošči z merilniki posreduje vizualno in zvočno opozorilo ter začne zavirati s srednjo zavorno silo.

Opozarjanje na vozila v mrtvem kotu

Sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu v vzvratnih ogledalih s funkcijo opozarjanja na prečni promet pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta vam lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v mrtvem kotu na obeh straneh vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo s prižigom oranžne lučke, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani.

 

Vir: FORD.SI