POKLIČITE NAS!
05/36-89-333
Avtohiša Lavrenčič
Bojan Lavrenčič s.p., Vipavska cesta 6c,
5270 Ajdovščina

Mitsubishi Motors s prototipom i-MiEV napada Pikes Peak International Hill 2012

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) se bo s prototipom i-MiEV udeležil legendarne dirke Pikes Peak International Hill Climb (8. julija 2012), ki poteka vsako leto v Koloradu v Združenih državah Amerike. Prototip i-MiEV temelji na MMC-jevem električnem modelu i-MiEV, prvim 100% električnim vozilom (EV) velikoserijske proizvodnje, ki je že naprodaj na Japonskem, Evropi in Severni Ameriki, z načrti za širitev prodaje tudi na druge trge.

Prototip i-MiEV bo vozil Hiroshi Masuoka, dobro znan kot legendarni dirkač, ki je svoji več desetletij dolgi dirkaški karieri vozil na brutalnem Ralliju Dakar kar 21-krat, ter tudi v letih 2002 in 2003 zapored zmagal z voziloma Mitsubishi Pajero in Pajero Evolution.

Prototip i-MiEV bo uporabljal enake komponente EV kot serijski i-MiEV. MMC bo podatke, pridobljene s sodelovanjem na tej dirki, uporabil za povečanje vzdržljivosti in zanesljivosti čistih EV ter priključnih hibridnih električnih vozil, katera namerava pripeljati na trg v bližnji prihodnosti.

Poleg udeležbe MMC, bodo na dirki prisotni inženirji tako iz razvojnega oddelka MMC, kot tudi njegovih partnerskih proizvajalcev baterij, motorjev in drugih komponent EV, kjer bodo skupaj sodelovali na delitvi tehnologije ter znanja in izkušenj za nadaljnje povečanje razvojnih zmogljivosti električnih vozil v MMC.

* Pikes Peak International Hill Climb je vsakoletna avtomobilska in motoristična dirka z vzponom na vrh 4.300 metrov visoke gore Pikes Peak v Koloradu, kjer morajo udeleženci premagati višinsko razliko skoraj 1.500 metrov. Prvič je bila gorska dirka organizirana leta 1916 in je ena najstarejših motorističnih dirk v Ameriki. Atmosferski tlak, temperatura, vreme in drugi pogoji se bistveno razlikujejo med startom in ciljem, to pa zahteva optimalne nastavitve dirkalnikov, da proizvajajo največjo zmogljivost vse do vrha.

mitsu