POKLIČITE NAS!
05/36-89-333
Avtohiša Lavrenčič
Bojan Lavrenčič s.p., Vipavska cesta 6c,
5270 Ajdovščina

Mitsubishi Motors napoveduje novega Outlanderja

Enajst let po tem, ko so prvič skovali izraz »crossover«, bodo pri Mitsubishi Motors Corporation (MMC) predstavili svojo tretjo utelešenje tega koncepta na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi z novo generacijo modela Outlander.

To povsem novo crossover vozilo srednjega segmenta je namenjeno za boljšo skladnost s časom – strateško in inovativno premium vozilo v osnovi razvito okoli vsestranske globalne platforme in ustvarjeno v harmoničnem ravnotežju

  • majhnega vpliva na okolje (s ciljno minimalno emisijo CO2 pod 130 g/km),
  • napredne varnosti (s sistemom za izogibanje trkom, sistemom za opozarjanje na nenamerno menjavo voznega pasu (LDW), prilagodljivim tempomatom, itd …)
  • udobne vožnje (zdaj tudi z dvopodročno klimatsko napravo, itd. …),
  • pametnih pripomočkov (električno zapiranje prtljažnih vrat, udobni sedeži v 3. vrsti, ravna površina prtljažnega prostora, itd. …),
  • dodanega udobja (volanski obroč od zdaj nastavljiv po višini in globini, ksenonski žarometi s širokim snopom Super-HiD, itd. …).

Nova generacija Outlanderja, ki je podobnih dimenzij, kot dosedanji model, sledi jasni oblikovalskim smernicam, v pravem Mitsubishijevem slogu z inženirsko oblikovalsko podobo; »trdna-varna-preprosta” oblika, vmešana v čiste površine.

Ta čisti videz se nadaljuje tudi v notranjosti avtomobila s kakovostnimi materiali (oblazinjene površine, mehke na otip, srebrni poudarki, dekorativne površine v črnem visokem sijaju…), ki obdajajo armaturno ploščo, oblikovano za boljšo koncentracijo voznika, vključno z ergonomskim volanom, kot tudi prikazovalniki z visoko ločljivostjo in pregledno instrumentno ploščo.

V Evropi bodo kupci nove generacije Outlanderja lahko izbirali med dvema varčnima in ekološkima motorjema (ne glede na vrsto pogona 2WD ali 4WD): 2.0 litrskim bencinskim MIVEC ali 2.2 litrskim čistim dizelskim MIVEC motorjem (oznaka MMC motorja 4N14).

Na voljo bo tudi sistem Auto Stop & Go, pa tudi popolnoma nov 6-stopenjski samodejni menjalnik.

Novi Outlander bo opremljen tudi opremljen s »sistemom za okolju prijazno vožnjo«, ki obvesti voznika, kdaj vozi z največjo učinkovitostjo. Tako lahko voznik vozi avtomobil pri največji učinkovitosti in zmanjša vozilu porabo goriva.

Po predstavitvi v Ženevi, se bo naslednja generacija modela Outlander najprej začela prodajati letos poleti v Rusiji, sledi začetek prodaje v Evropi (pozno poleti), nato sledijo uradne predstavitve na Japonskem, Kitajskem in Severni Ameriki.

V Evropi bo MMC že letu 2013 izkoristil možnost vgradnje v vsestransko arhitekturo Outlanderja plug-in hibridni pogonski sistem, ki temelji na električnem avtomobilu. To bo popolnoma integrirana rešitev, ki temelji na MMC-jevi tehnologiji EV in kar najbolje izkoristi MMC-jevo obsežno znanje o štirikolesnih pogonih. Ko bo nameščen v Outlander, bo Mitsubishijev plug-in hibridni pogonski sistem EV bo zagotavljal dolg doseg in zelo nizke emisije CO2, podobno kot pri konceptnem vozilu MITSUBISHI Concept PX-MiEV II (doseg večji od 800 km in cilj emisij CO2 pod 50 g/km).

(Vsi tehnični podatki so odvisni od dokončne homologacije in se lahko spremenijo)

pic